Kuinka paljon minun pitäisi kuluttaa alan mainontaan?

Olet varmasti kysynyt itseltäsi tämän kysymyksen useammin kuin kerran… Ja sen seurauksena, älä kiellä, ettet ole ajatellut digitaalista tai painettua mainontaa? Sillä hetkellä tunnet olevasi kuin Tom Hanks, joka on epäilysten valtameressä eksynyt. Onneksi tämä viesti voi olla pelastusveneesi. Oletko sinä mukana seikkailussa?

Joka päivä yhä useammat teollisuusyritykset ovat tietoisempia kaikista digitaalisen markkinoinnin eduista.

Pari vuotta sitten teollisuusyritysten mielessä oli ajateltavissa

vain mainonta painetussa mediassa. Tällä hetkellä heistä on vielä pieni osa, jotka jatkavat vetoa perinteiseen mainontaan. Voisimme kutsua heitä “vastarintaksi” kaikella kiintymyksellämme.

Onneksi viimeaikaiset tutkimukset paljastavat, että vuonna 2017 47 % suunnittelumarkkinoinnin asiantuntijoista suunnitteli käyttävänsä 0 euroa kokonaisbudjettistaan ​​painetussa mediassa. Aivan kuten luet sen.

Kuva 1 – budjetista painettuna

Budjetti painettuun mainontaan

Se ei tarkoita, että sinun pitäisi tehdä samoin. Kuitenkin koko postauksen ajan autamme sinua, tai ainakin yritämme, päättämään digitaaliseen ja painettuun mainontaan investoitavan summan.

Digimainonnan kasvava trendi
Teollisuuden markkinointiteknikkojen viimeisten kolmen vuoden aikana tehtyjen kyselyjen mukaan painetun median investoinnit ovat laskeneet jatkuvasti. Vuoden 2017 ennusteiden mukaan nämä teknikot eivät aio osoittaa paperimainonnan resursseja.

Perinteisessä mediassa mainostavista yrityksistä 17 % käyttää näihin toimintoihin alle 10 % kokonaisbudjetistaan. Vaikka 33 prosenttia väittää, että he omistavat 10–25 prosenttia varoistaan. Huomattava 3 % vastaajista ilmoittaa, että heidän panostuksensa painettuun mainontaan on 25-50 % heidän markkinointibudjetistaan.

Vaikka perinteiseen mainontaan osoitettu budjetti on yhä pienempi, yleiset markkinointibudjetit ovat kasvaneet. syy? Ihmiset käyttävät Telegram Data enemmän aikaa mainoksiin mobiililaitteiden ja tietokoneiden kautta kuin painetussa mediassa. Tämä tosiasia sekä verkko- ja painetun mainonnan välisen kustannuseron huomioiminen kääntää tasapainon erittäin positiivisesti kohti digitaalista mediaa .

Investointi painettuun mainontaan riippuu kohde- tai yleisöstäsi

Telegram Data

Vaikka digitalisoitumme yhä enemmän, on tärkeää tuntea yleisösi erittäin hyvin, sillä heidän mieltymyksistään riippuen tämä saa sinut valitsemaan yhden tai toisen mainonnan.

Esimerkiksi 36-45-vuotiaat ja 46-65-vuotiaat kannattavat eniten ilmoitusten vastaanottamista verkkomedian kautta. Näitä ryhmiä seuraa 26-35-vuotiaiden nuorten segmentti. Vaikka ryhmä yli 66-vuotiaita, odotetusti mieluummin painettua mainontaa.

Kuka sijoittaa vähiten painettuun mainontaan?
Tämän kysymyksen ratkaisemiseksi aiomme jakaa yritykset niiden kasvuvauhdin mukaan: kutsumme hitaimpia “jäljelle jääneiksi” ja nopeimmin kasvavia “huippusuorittajiksi”.

Jakamisen jälkeen analysoitiin kunkin yritysryhmän painetun median budjetin määrä. Kiinnitä huomiota, sillä tulokset eivät jätä ketään välinpitämättömäksi…

Jäljessä olevista lähes 60 % investoi yli 10 % digitaaliseen mainontaan, kun taas “huippusuorittajista” vain 22 % sijoitti yli 10 %.

Erot ovat merkittäviä, ja 5 conseils pour rédiger un contenu long et captivant piditiitä tai et, se voi saada sinut miettimään uudelleen tapaa, jolla jaat markkinointibudjettisi.

Painetun mainonnan budjetti riippuu omista kokemuksistasi.
Vaikka trendit ovat enemmän america email list kuin selkeitä, ja aseta digitaalinen mainonta parhaaksi mainostavaksi sen suuremman vaikutuksen, tavoittavuuskapasiteetin ja ennen kaikkea alhaisempien kustannusten vuoksi. Siksi on sinun päätöksesi, riippuen aikaisemmista kokemuksistasi ja kohdeyleisöstäsi, valita jompikumpi.

Ennen kuin sanomme hyvästit, muista, että 80 % kyselyyn vastanneista yrityksistä, jotka kokevat nopean kasvun, varaavat alle 10 % painomainonnasta.

Dealing with Crisis Management Consulting

Dealing with Crisis Management Consulting

In today’s hyper-connected and competitive business landscape, organizations strive to build lasting customer relationships. A happy and content customer is a company’s […]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *