10 pravnih obrazaca potrebnih za pokretanje vašeg poslovanja

Pokretanje novog posla jedan je od najuzbudljivijih trenutaka u vašem životu. Prirodno je prštiti od entuzijazma i željeti krenuti. Ali kako je Winston Churchill rekao: “Onaj tko ne uspije planirati, planira neuspjeh.” Od ključne je važnosti osigurati da imate sve pravne dokumente potrebne za svoje poslovanje.

Bilo da ste samostalni poduzetnik ili osnivač organizacije s timom zaposlenika, ključno je imati prave pravne oblike. Ovi dokumenti služe kao zaštita za sve koji su uključeni u posao, od vlasnika do zaposlenika, pa čak i kupaca.

10 osnovnih pravnih obrazaca potrebnih za pokretanje vašeg poslovanja

Nemati ispravne pravne oblike za svoje poslovanje znači izložiti se pravnim rizicima i obavezama. Ne samo da bi to moglo imati štetan učinak na vaše poslovanje, već biste također mogli završiti u problemima sa zakonom jer ne poštujete svoje odgovornosti kao vlasnika poduzeća.

Osnivanje novog poduzeća može biti naporno, posebno kada se uzme u obzir naizgled beskrajan popis obrazaca i dokumenata koji se odnose na trgovinu, poreze i zaposlenje.

Ovdje ćemo raščlaniti deset najvažnijih pravnih oblika za vas kao novog vlasnika tvrtke:

1. Poslovni plan

Iako poslovni plan možda tehnički Kupite Bulk SMS uslugu nije pravni oblik, on je bitan aspekt pokretanja vašeg poslovanja. Uostalom, precizan i dobro osmišljen plan osigurava da nećete propustiti nijedan korak kada je riječ o pravnim oblicima koji će vam trebati.

Vaš plan bi trebao pokrivati ​​vašu poslovnu strategiju, financijske ciljeve i projekcije, a također bi trebao uzeti u obzir područje fokusa vašeg poslovanja.

Hoćete li imati zaposlenike?
Hoćete li trebati prostorije?
Koju ćete financijsku potporu banaka trebati?
Odgovaranje na ova pitanja u obliku poslovnog plana omogućit će vam da ostanete na putu uspjeha.

kupiti masovnu sms uslugu

2. Statut društva

Ako osnivate korporaciju, te pravne Какво представлява услугата за групови SMS? dokumente morate podnijeti državnom tajniku ili ekvivalentnoj agenciji u državi u kojoj se nalazite. Ovi obrasci uspostavljaju vašu korporaciju kao zasebnu pravnu osobu za vas kao pojedinca i pružaju vam odgovarajuću pravnu zaštitu.

Statut općenito uključuje naziv i svrhu vaše tvrtke, podatke o dionicama i udjelima te upravni odbor i osnivače. Nakon što su ti dokumenti podneseni i prihvaćeni, korporaciji je dopušteno započeti poslovanje.

3. Ugovor o radu

Ako želite osnovati društvo s ograničenom odgovornošću (LLC), tada je poslovni ugovor važan dokument. To nije zakonski uvjet, ali je bitan oblik za bilo koje LLC društvo jer pruža informacije i jasnoću o vlasničkoj strukturi, ulogama i odgovornostima tvrtke. Tu je da zaštiti sve članove LLC-a.

Operativni ugovor pruža ključne financijske agb directory podatke kao što su kapitalni ulozi svakog člana. Također utvrđuje raspodjelu dobiti i gubitka. Štiti članove utvrđujući postupke za prijenos vlasništva i raspodjelu imovine u slučaju raspuštanja.

Sadržaj pojedinačnih ugovora o poslovanju varirat će ovisno o potrebama i strukturi dotičnog LLC poduzeća. Preporučamo da potražite stručne pravne savjete prilikom sastavljanja poslovnog ugovora za vaše LLC preduzeće.

4. Ugovor o partnerstvu

Ovaj obrazac je bitan za pojedince koji žele osnovati partnerstvo u kojem je više od jedne osobe odgovorno za posao. Rad u partnerstvu može biti fantastičan način za stvaranje učinkovitog rukovodećeg tima, ali ugovor o partnerstvu je vitalan.

Ugovor o partnerstvu pojašnjava uloge i odgovornosti svakog partnera, ocrtavajući kako će posao teći. U najgorem slučaju da jedan od partnera umre ili postane previše bolestan da bi mogao raditi, bit će prikazano kako će se posao nastaviti ili kako će se raspodijeliti njihovi udjeli.

Ako se želite prijaviti za zajmove ili financijsku potporu, ulagači će htjeti pogledati ugovor o partnerstvu kako bi sagledali uloge, odgovornosti i raspodjelu dobiti. Ovaj obrazac će zaštititi oba partnera u slučaju sporova ili nesporazuma.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *