Bankarska kriza najviše pogađa male banke

Ekonomisti već gotovo godinu dana raspravljaju o mogućnosti recesije. To je počelo kada su SAD doživjele dva uzastopna kvartala negativnog bruto domaćeg proizvoda (BDP) u prvoj polovici 2022.

Prinosi na trezorske obveznice prvi put su se preokrenuli u ožujku 2022., što ponekad djeluje kao pokazatelj nadolazeće recesije. Ali tržište rada i potrošačka potrošnja ostaju jaki, a najnovija očitanja Indeksa potrošačkih cijena (CPI) pokazuju da inflacija polako počinje jenjavati.

Zatim je banka Silicon Valley propala u ožujku 2023., a nekoliko dana kasnije i Signature Bank, što je izazvalo strahove od bankarske krize. Ipak, manje banke trpe najveći udar, što je negativno utjecalo na tvrtke i potrošače kojima posuđuju novac.

Male banke prisiljene pooštriti standarde kreditiranja

JP Morgan, Wells Fargo i Citigroup zabilježili su rekordnu zaradu tijekom prva tri mjeseca godine, donoseći više nego što su analitičari predviđali. Čini se da je bankarska kriza ojačala najveće banke u zemlji, dok je oslabila male do srednje banke.

Izvješća o zaradi pokazala su da je rekordan odljev depozita iz manjih banaka doveo do golemih priljeva za velike banke. To može biti zato što neki potrošači smatraju velike banke sigurnijom opcijom.

Problem je u tome što banke s

Manje od 250 milijardi dolara imovine čine značajan dio poslovnih i potrošačkih kredita. Goldman Sachs je utvrdio da te banke daju 50% komercijalnih i industrijskih zajmova, 60% zajmova za stambene nekretnine, 80% zajmova za komercijalne nekretnine i 45% zajmova za potrošače.

Ako se ovaj trend nastavi, male banke bit će prisiljene Funkcije baze podataka e-pošte pooštriti svoju politiku kreditiranja, što će naštetiti mnogim tvrtkama i potrošačima. To je navelo Moody’s da smanji rejting 11 regionalnih banaka zbog “pogoršanja poslovnog okruženja i uvjeta financiranja”.

funkcije baze podataka e-pošte

Kako doći do kapitala koji vam je potreban

SAD možda ide prema recesiji, ali većina ekonomista i financijskih stručnjaka slaže se da će ona vjerojatno biti blaga. Čini se da su najveća prijetnja malim i srednjim bankama, što će negativno utjecati na poduzeća i potrošače koji se oslanjaju na te banke za kreditiranje.

Prema Nacionalnoj federaciji neovisnog poslovanja , većina vlasnika malih poduzeća pesimistična je glede budućih gospodarskih uvjeta i većini je teže doći do zajmova nego prije tri mjeseca.

Ako se ekonomski uvjeti počnu Our final tips for selling better on your blog pogoršavati. Najvažnija stvar na koju se poduzeća mogu usredotočiti je pristup gotovini. Gotovina će malim poduzećima dati resurse koji su im potrebni da nastave poslovati i plaćati zaposlenike i dobavljače.

Iz tog će se razloga mnoge tvrtke

Okrenuti poslovnim zajmovima ili kreditnim aero leads linijama kako bi dobile kapital koji im je potreban. Banke i kreditne unije obično nude najniže stope na zajmove. Ali proces financiranja traje dulje, a tim će zajmovima biti sve teže pristupiti.

Zato biste mogli razmisliti o podnošenju zahtjeva kod zajmodavca. Koji nije bankovni jer oni pružaju pojednostavljen postupak prijave i brzo financiranje. Ako se odlučite za tržište zajmova, podnijet ćete svoju prijavu jednom i primiti ponude od više zajmodavaca.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *