Razmatranje tehničkih parametara i faktora

Kontekstualno oglašavanje popularan je i učinkovit način privlačenja ciljane publike na vašu web stranicu ili odredišnu stranicu. Međutim, ako ste već koristili ovaj alat, onda znate da nije uvijek moguće pokrenuti uspješnu reklamnu kampanju koja će odmah biti učinkovita prvi put. U velikoj većini slučajeva potrebno je optimizirati kontekstualno oglašavanje. A ponekad to i nije najlakši zadatak.

Danas ćemo vam reći kako optimizirati kontekstualno oglašavanje u Google Adsu i od kojih se pet glavnih koraka sastoji. Informacije će biti korisne i početnicima i onima koji su već radili s kontekstom, ali žele poboljšati svoju izvedbu.

Bez daljnjeg odlaganja, pozivamo vas da započnete raspravu o tome kako optimizirati kontekstualno oglašavanje!

1. Stvaranje logične strukture reklamnih kampanja

Svaka reklamna kampanja je skup elemenata. Ono mora biti logično i dosljedno, inače, zbog pokvarene strukture, oglašavanje jednostavno neće biti dovoljno učinkovito. Struktura kampanje sastoji se od tri razine:

  1. Kampanja je skup grupa oglasa objedinjenih zajedničkim proračunom i postavkama ciljanja. Svaka bi kampanja trebala odgovarati jednom od vaših proizvoda ili usluga. Na primjer, “Računalna oprema”, “Računalni monitori”, “Računalni periferni uređaji” i slično, ovisno o vašoj temi.
  2. Grupa oglasa skup je oglasa i ključnih riječi povezanih s jednom temom ili kategorijom. Svaka grupa treba odgovarati jednom od odjeljaka ili pododjeljaka vaše web stranice ili odredišne ​​stranice. Na primjer, “Gaming računala”, “Uredska računala”, “Računala za učenje” i tako dalje.
  3. Oglasi su tekstualne i/ili slikovne poruke koje se korisniku prikazuju kao odgovor na njegov upit za pretraživanje. Moraju biti relevantni za ključne riječi grupe kojoj pripadaju, te također sadržavati informacije o konkurentskim prednostima vašeg proizvoda ili usluge. Plus poziv na akciju.

Stvaranjem logične marketinške strukture znatno si olakšavate upravljanje i analizu kontekstualnog oglašavanja, a također povećavate njegovu učinkovitost preciznijim ciljanjem. Nasuprot tome, nestrukturirane reklamne kampanje samo kompliciraju promociju bez davanja željenih rezultata.

2. 

Sveobuhvatna optimizacija kontekstualnog oglašavanja nužno uključuje postavljanje njegovih tehničkih parametara. Ako ih zanemarite, dobit ćete mnogo neciljanih pojavljivanja, pa ćete uzalud potrošiti značajan dio svog budžeta.

Prije svega, preporučujemo da obratite pozornost na sljedeće tehničke komponente vaših oglasa:

1. Geografsko ciljanje je postavka koja vam omogućuje prikazivanje oglasa samo korisnicima koji se nalaze ili su zainteresirani za određene geografske regije.

2. Vremensko ciljanje je postavka koja omogućuje prikazivanje oglasa samo određenim danima u tjednu i doba dana, kao i prilagođavanje ponuda ovisno o vremenu.

3. UTM oznake posebni su paraminira Kupite SMS uslugu odreetri koji se mogu dodati URL-u odredišne ​​stranice oglasa za praćenje izvora, medija, kampanje i ključnih riječi koje privlače promet.

Kupite SMS uslugu

4. Dodatne poveznice su oglasna ekstenzija koja vam omogućuje dodavanje do četiri poveznice na različite dijelove web stranice ispod glavne veze.

5. Veza za prikaz je dio tekstualnog oglasa koji prikazuje URL stranice na koju oglas vodi. To se može razlikovati od stvarnog URL-a odredišne ​​stranice, ali mora odgovarati domeni odredišne ​​stranice.

6. Pojašnjenje informacija – Ovo je još jedno korisno proširenje koje prikazuje dodatne informacije o proizvodu ili usluzi. Na primjer, besplatna dostava, popust, jamstvo itd.

Kako biste učinkovito optimizirali kon What assistance is available when setting up a self-employed business tekstualno oglašavanje, preporučujemo korištenje svih ovih alata i njihovo mudro kombiniranje. Kao rezultat toga, možete smanjiti troškove promocije i istovremeno povećati njezinu učinkovitost.

3. Provjera kvalitete ključnih riječi

Naravno, optimizacija kontekstualnog oglašavanja nemoguća je bez pažljivog rada sa semantičkom jezgrom. Ključne riječi su osnova kontekstualnog oglašavanja, stoga je važno pažljivo odabrati i redovito analizirati njihovu učinkovitost. Za provjeru kvalitete semantičke jezgre potrebno je uzeti u obzir sljedeće parametre:

  1. Relevantnost zahtjevima korisnika. Ključne riječi moraju odgovarati temi web mjesta ili odredišne ​​stranice, kao i interesima i potrebama vaše ciljane publike. Što su ključne riječi relevantnije za upite korisnika, veća je vjerojatnost da će kliknuti na vaš oglas i poduzeti radnju konverzije.
  2. Vrsta podudaranja ključne riječi. Ova postavka određuje koliko se korisnikov upit mora podudarati s ključnom riječi da bi se vaš oglas prikazao. Što je vrsta podudaranja preciznija, veća je relevantnost i konverzija, ali nrisn bzb directory ik koiži doseg publike. Što je šira vrsta podudaranja, to je veća pokrivenost ciljne publike, ali niža relevantnost i konverzija. Stoga je važno odabrati optimalnu vrstu podudaranja za svaku ključnu riječ ovisno o vašim ciljevima i proračunu.
  3. Prisutnost negativnih ključnih riječi. To su riječi ili fraze koje sprječavaju prikazivanje vašeg oglasa za nerelevantne ili neciljane upite. Na primjer, ako prodajete nova računala za igranje, možete dodati negativne ključne riječi “rabljeno”, “jeftino”, “za ured” itd. To će značajno smanjiti cijenu po kliku i povećati konverziju.

Ne zaboravite da je nemoguće učinkovito optimizirati kontekstualno oglašavanje bez optimizacije ključnih riječi. Ovo je jedan od najvažnijih elemenata cijele reklamne kampanje.

4. Određivanje relevantnosti oglasa

Relevantnost oglasa je stupanj u kojem tekst ili slika odgovaraju zahtjevu korisnika, ključnoj riječi i sadržaju web-mjesta ili odredišne ​​stranice. Što je veća relevantnost oglasa, to je veće povjerenje i interes korisnika za Vašu ponudu, kao i veća pozicija i klikovnost oglasa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *